هدف نهايي يك گفتگو در ميان همسران افزايش صميميت است
🔴براي كـسب ايـن صميميت، بسيار مهم است كه حداكثر تـلاشمـان را بـراي بـه كـارگيري كلمـات مناسـب و جملات مناسب بكنيم.
در گفتگـو مـيتـوانيم ازكلمات مناسب استفاده كنيم، اين كلمات باعث ايجاد حالت تدافعي در افراد نميشود و راه را براي گفتگو باز ميگذارد. ولي استفاده از كلمات نامناسب و منفي باعث ايجاد حالت تدافعي و منفي در افراد ميشود و مسير گفتگو را ميبندد.
🔴بـااستفاده از جملات من، از جانب خودتان صحبت مـي كنيـد. صـحبت كـردن از جانـب خـود، نخستين مهارت و اساس ساير مهارتهاي حرف زدن است.
🔵حـرف زدن از طـرف خـود نـشان ميدهد كه شما مسؤوليت آنچه را كه ميگوييد، ميپذيريد و نيز نشان ميدهد كه حق اظهار نظر براي ديگران قايل هستيد. در نتيجه، ديگران پيامهاي شـما را بـه روشـني و بـا سـهولت بيشتري ميشنوند و بيشتر مستعد شنيدن حرفهايتان به عنوان تجربه شما و كمتر مخالف افكار، احساسات و خواسته های شما ميشوند.
با حرف زدن از طرف خود نـه تنهـا مـيتوانيـد علايق، دلواپسيها و فعاليتهـاي خودتـان را بيـان كنيـد، بلكـه در مـورد ارتبـاط و اعـضاي خانواده نيز ميتوانيد اظهار نظر كنيد.
🔵وقتي از جانـب ديگري صحبت ميكنيد، از كلماتي نظير “شما”، “ما” يا “همه” استفاده ميكنيد. با اينكـار در ديگران حالت دفاعي ايجاد ميكنيد و باعث ميشويد كه آنهـا در مقابـل حـرفهـاي شـما مقاومت كنند
🔺”تو اصلاً گوش نميكني”
☑️با اين حرف، راه گفتگو را براي فرد مقابـل بـسته اید و او را محكـوم كـرده اید
⬅️در مقابل “احساس ميكنم گوش نميكني”.
🔴بـااستفاده از “جملات من”، به طور كامل، شفاف و صريح، اطلاعات حسي، افكار، خواسـته ها و اقدامات خود را بيان ميكنيد.
دیدگاهتان را بنویسید